Airspray « Terug naar discussie overzicht

?????

16 Posts
[verwijderd]
0
12:23 25000 22,10
12:22 0 22,10
12:18 25000 22,15
11:34 50000 22,10
------------------
100000
[verwijderd]
0
100.000 is bijna 2% van het totaal uitstaande aandelenpakket
en aangezien bijna 50% in handen is, is dit bijna 4% van de in "omloop" zijnde aandelen.

Even afwachten of de AFM binnenkort met een melding komt van een 5% belang.

Maar 100.000 aandelen kopen zonder de verwachting dat de koers omhoog kan gaan lijkt me onwaarschijnlijk.

Ik ben reuze benieuwd waar we eind van dit jaar staan. (koerstechnisch wel te verstaan)

groet,

Jeep
[verwijderd]
0
Wat ik niet begrijp is drie van die grote blokken. Drie kopers en drie verkopers? Eén koper en één verkoper? Of één koper/verkoper?
Niet in de bied - laatboeken gezien en toch op het 'scorebord'.
Wie is die grote koper? En wie heeft ze verkocht?

[verwijderd]
0
Hoe dit precies in z'n werk gaat weet ik niet, maar volgens mij gaan dergelijke bedragen/aantallen nooit via een laat/biedboek.
Dit is een onderlinge transactie.
We zullen niet weten of dit een grote koper is. Ik vermoed van wel omdat als dit 1 verkoper was geweest dat dan de koersen waarschijnlijk wel hetzelfde waren geweest.
Ik hoop ook 1 koper want dat geeft mij meer vertrouwen dan 3 kleinere.

groet,

Jeep

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Het lijkt meniet logisch dat er meerdere partijen bezig zijn met grote aan- verkopen in Airspray.
Als het een verkopende partij is die aan kleinere partijen verkoopt dan
lijkt me het ook niet logisch dat dit verspreid gebeurd, voor het geval er namelijk een partij terugtrekt dan blijf je me een kleine restpartij over.
Conclusie we zullen weldra een melding van een 5% belang van de AFM krijgen.
Of er wordt 4,95% gekocht en we zullen het niet weten.
Voor mij bevestigt het alleen dat de koers nog meer naar boven moet als
er zoveel stukken over de toonbank gaan. Anders koop je wel een ander fonds.

groet,

Jeep
[verwijderd]
0
Hallo Jacobeurs,

Voila ....

65+
===========================================================================

Top Airspray oefent opties uit, verkoopt aandelen meteen

vrijdag 22 juli 2005 15:27

AMSTERDAM (Dow Jones)--Airspray-chief executive Robert Brands en chief financial officer Jan van der Schaaff hebben op 20 juli samen 50.000 opties uitgeoefend en de verkregen aandelen direct daarop verkocht, blijkt uit meldingen op de website van de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Brands verdiende daarmee direct 203.190 euro, terwijl financiële topman Van der Schaaff 52.700 euro aan zijn vermogen toe kon voegen.

Het volume in het aandeel Airspray was afgelopen woensdag opvallend hoog, met een omzet van 84.871 stuks. Het gemiddelde handelsvolume van het aandeel in de voorbije drie maanden was iets meer dan 8.000 per dag.

Brands oefende 39.378 opties uit tegen een prijs van 16,89 euro en verkocht de aandelen voor 22,05 euro per stuk. Van der Schaaff oefende 10.000 opties uit tegen 16,73 euro en verkocht de stukken voor 22,00 euro per aandeel.

Het aandeel Airspray is sinds 4 januari dit jaar met ruim 28% gestegen naar 22,00 euro. Op die dag gaf de producent van schuimpompjes voor onder meer zeep en shampoo een winstwaarschuwing over 2004. De nettowinst daalde in 2004 met bijna 30% naar 4,3 miljoen euro, doordat het bedrijf zich niet had ingedekt tegen de sterk gestegen dollar en extra advieskosten maakte.

Opvallend is dat Airspray begin dit jaar juist gestart is met het afdekken van het dollarrisico. Tweederde van de omzet wordt in de Verenigde Staten behaald. De dollar is sindsdien echter weer in waarde gedaald, naar een eurokoers van 1,2163 dollar vrijdagmiddag. Het bedrijf profiteert daar nauwelijks van, omdat het dollarrisico is afgedekt tegen een prijs voor de euro van 1,34 dollar. Het afdekken van de risico's kost het bedrijf enkele tonnen op jaarbasis.

In de voorbije maanden achtten analisten het steeds waarschijnlijker dat Airspray de verwachting van een stijging van de nettowinst in 2005 met 15% zal verhogen. Het bedrijf kreeg namelijk grote orders van multinationals als Proctor & Gamble, Unilever en Colgate Palmolive en breidde productielokaties in Alkmaar en Florida uit.

Airspray verkocht in 2004 124 miljoen pompjes en verwacht tot op heden dat dit aantal in 2005 met 15% zal stijgen. Analisten verwachten echter alom dat de toename groter zal zijn.

Frank Claassen van Rabo Securities rekent zelf op een stijging van de nettowinst en de verkoopvolumes met bijna 20%. "Het zou heel goed kunnen dat het bedrijf de outlook gaat verhogen. De tekenen zijn goed, gezien de mooie orders die ze in de wacht hebben gesleept dit jaar."

Claassen vindt echter het aandeel wel erg ver opgelopen. "Airspray noteert nu ongeveer twintig keer de winst en dat is fors, daarom houd ik het bij een neutraal advies."

Het aandeel Airspray noteert omstreeks 15.25 uur 0,2% hoger op 22,00 euro.
[verwijderd]
0
Ha 65, je bent je + waard!

Geeft me geen prettig gevoel dat de heren direct verkocht hebben.
Aan de andere kant.....aan wie? Want er was kennelijk wel een begerende partij om ze direct af te nemen, zelf zo dat de koers er niet eens onder te lijden had.

Wat is jouw idee erover?

Schone en luchtige groet,

Jaco

[verwijderd]
0
Beste Jacobeurs en alle Airspray-volgers,

In reactie op het bericht van vrijdag jl.

65+

===========================================================================
AMSTERDAM (Dow Jones)--Airspray-CEO Robert Brands wil af van de opties die het bedrijf de leden van de Raad van Bestuur jaarlijks toekent als bonus.

"Ik ben er zelf niet zo gelukkig mee, aangezien er bij de uitoefening van de opties en de verkoop van de aandelen altijd vragen kunnen ontstaan over de timing van de transactie en de kennis van de bestuurders," zegt Brands tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Vorige week verdiende de topman van de producent van pompjes voor onder meer zeepdispensers ruim 200.000 euro. Hij oefende 40.000 opties uit en verkocht de hierdoor verkregen aandelen direct. Financieel topman Jan van der Schaaff toucheerde na de uitoefening van bijna 10.000 opties circa 53.000 euro door de verkoop van de aandelen.

"Gezien de afloopperiodes was dit het moment om de opties uit te oefenen. Daarna heb ik inderdaad direct de aandelen verkocht. Ik heb nu alleen nog de optieseries uit 2003 en 2004," zegt Brands.

Brands zegt met de commissarissen in gesprek te zijn over een andere beloningsstructuur bij het bedrijf. "Wat daarvan de uitkomst is, weet ik niet, maar duidelijk is wel dat ik van de opties af wil."

Brands zegt verder dat hij en CFO Van der Schaaff de verkregen aandelen hebben verkocht aan institutionele partijen. "Ik merk een toenemende interesse van grote, internationale professionele partijen voor het aandeel Airspray. Daar zitten een paar gerenommeerde beleggers tussen."

Het aandeel Airspray is sinds 4 januari dit jaar met ruim 28% gestegen naar circa 22,00 euro. Op 4 januari gaf de pompjesproducent een winstwaarschuwing over 2004. De nettowinst daalde in 2004 met bijna 30% naar 4,3 miljoen euro, doordat het bedrijf zich niet had ingedekt tegen de sterk gestegen dollar en extra advieskosten maakte.

In de voorbije maanden achtten analisten het steeds waarschijnlijker dat Airspray de verwachte winststijging van 15% over 2005 zou verhogen. Het bedrijf kreeg namelijk grote orders van multinationals als Procter & Gamble, Unilever en Colgate Palmolive en breidde productielocaties in Alkmaar en Florida uit.

Brands zegt dat het bedrijf pas op 24 augustus, als het bedrijf de halfjaarcijfers presenteert, nadere informatie geeft over de huidige outlook voor 2005. "Wij zijn druk bezig met de informatie over het eerste halfjaar en dat valt nog niet mee, gezien de invloed van IFRS en het deels doorlopen van het negatieve dollareffect uit 2004. We zullen eerst onze bevindingen delen met de commissarissen en die komen daags voor de cijferpublicatie bijeen," zegt Brands.

Airspray verkocht vorig jaar 124 miljoen pompjes en verwacht volgens de huidige outlook dat dit aantal in 2005 met 15% zal stijgen. Analisten verwachten echter alom dat de toename groter zal zijn.
[verwijderd]
0
Tjonge, heb net voor dit bericht alles verkocht. Kan best zijn, dat de opties toevallig net nu aflopen, maar ze zullen echt wel met een schuin oog naar de koers hebben gekeken om wel of niet de aandelen te verkopen.

Van het weekend even de feiten gecheckt:

10 april en 23 mei 2001 verkopen CEO Brandts en collega-bestuurder Van Duyn hun aandelen op een koerstop. Brandts had hierbij de beste timing. Daarna viel de koers ongeveer 40% naar beneden (over een periode van een paar maanden).
15, 16 juni en 16 juli 1999 verkopen Van Duyn en collega-bestuurder Mol hun pakketten; achteraf gezien weer op een koerstop. De koers daalt daarna over een paar maanden met 30%.

Mijn conclusie: deze mannen (CEO en andere directieleden) hebben een goede timing. Ik had zelf verwacht dat we naar de 24 zouden gaan (midden augustus), maar de topvorming van afgelopen week en het verkoopbericht waren genoeg voor mij.

Uiteraard stap ik weer in, als de tijd rijp is. En blijf ik dit forum volgen.
Nog iemand verkocht of plannen ervoor?
[verwijderd]
0
ik wacht op een beursexit.......en anders heb ik een lekker aandeel met goed rendement te pakken.
[verwijderd]
0
Ha 65+,

Bedankt voor je posting!

Dit verhaal is in ieder geval een reactie, maar laat ook in ieder geval nog wat vraagtekens achter. Ook voor wat betreft de aantallen. Het verhaal gaat om 50.000 stuks, maar in die dagen zijn er minstens drie keer van die aantallen per blok verhandeld. Dus is er volgens mij (weer) meer aan de hand dan dat kenbaar wordt gemaakt.

"Brands zegt verder dat hij en CFO Van der Schaaff de verkregen aandelen hebben verkocht aan institutionele partijen. "Ik merk een toenemende interesse van grote, internationale professionele partijen voor het aandeel Airspray. Daar zitten een paar gerenommeerde beleggers tussen."
Dit is in ieder geval (mede) een reden om op dit niveau toch een bodem te zien en hogere koersen te verwachten. En wie weet komt die overname er aan.

Wat zou anders de reden kunnen zijn dan Brands van die zeer lucratieve opties af wil???
[verwijderd]
0
"Gezien de afloopperiodes was dit het moment om de opties uit te oefenen. Daarna heb ik inderdaad direct de aandelen verkocht. Ik heb nu alleen nog de optieseries uit 2003 en 2004," zegt Brands.

Als hij schoon schip had willen maken (vanwege een overname of commissie Tabaksblatt of om welke reden dan ook), had hij alles in een keer geloost. Het enige wat we wel weten, is dat er dus nog een flink pakket aandelen boven de markt hangt.
Verkoopdruk dus.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.325,91 -0,06%
 EUR/USD 1,0853 +0,17%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront